Virike- ja työtoiminta

02.07.2023

Asukkaamme saavat nauttia monipuolisesta virike- ja työtoiminnasta. 


Virike- ja työtoimintapäivien aikana asukkaamme ja kotoaan käsin meillä työtoiminnassa käyvät pääsevät mm. askartelemaan, tekemään käsitöitä ja osallistumaan kodinhoidollisiin tehtäviin, kuten siivoukseen ja keittiötöihin. Tehtävät tehdään hoitajiemme ohjauksessa ja ne valitaan asukkaamme/asiakkaamme omien vahvuuksien ja toimintamahdollisuuksien mukaan.

Virikepäivinä käymme mm. musiikkitapahtumissa, toripäivillä, mökkilomilla, laivareissuilla, keilaamassa, elokuvissa, erilaisissa ilmaistapahtumissa. Kerran kuukaudessa asumisyksikössämme pidetään hartaus ja jumalanpalvelukseenkin on sunnuntaisin mahdollisuus osallistua. 

Asukaspalaveria pidämme kerran viikossa, keskiviikkoisin. Tällöin keskustelemme asukkaiden kanssa seuraavan viikon ohjelmasta ja toiveista sen suhteen. Perusviikko-ohjelmaamme kuuluu aina paljon ulkoilua, pelihetkiä, elokuvahetkiä, lukuhetkiä ja musiikkihetkiä.

Pitkin vuotta juhlimme oman väen kesken 112-päivää, ystävänpäivää, naistenpäivää, pääsiäistä, vappua, juhannusta, sadonkorjuuta, halloweenia, itsenäisyyspäivää, pikkujoulua ja uuttavuotta. Asukkaidemme pyöreitä syntymäpäiviä juhlimme aina isommin sukulaisten voimin ja välivuosiakin vähintään asumisyksikön väellä.

Kesäisin järjestämme omaisille kesäjuhlat ja jouluisin joulujuhlan. Syksyisin on myös joulutori-tapahtuma, joissa on asumisyksikössä valmistettuja jouluisia leivonnaisia myynnissä asukkaiden viriketoiminnan hyväksi.