Yhdessä koronaa vastaan

20.01.2021

Teemme kaikkemme pitääksemme läheisenne turvassa ja hyvävointisena.

Vierailukieltosuositus ja asukkaisiimme yhteyden pitäminen

Noudatamme alueellisesti sairaanhoitopiirimme ja/tai kuntatilaajiemme antamia ohjeita. Vierailukieltosuositus palvelukotiemme sisätiloihin tulee edelleen jatkumaan, jotta pystymme paremmin rajaamaan mahdollisien altistusten määrää.  Tämä suositus tarkoittaa ns. vapaata kulkemista palvelukoteihimme eli tällä hetkellä palvelukotiimme ei voi tulla kuka tahansa, milloin tahansa. Asukasta on mahdollista tulla tapaamaan edelleen ulkosalle, mutta tarvittaessa järjestämme tapaamiseen myös lämpimän tilan. Vierailuissa huolehditaan aina 2m turvaetäisyyksistä, suojaudutaan sekä vierailijan tulee toki olla täysin terveenä, oireettomana. Jos siis haluat tulla käymään vierailulla, tapaamassa läheistäsi, soitathan ja ilmoitathan tulostasi hoitohenkilökunnallemme etukäteen.

Kuntouttajat sekä henkilökohtaiset avustajat / tukihenkilöt saavat käydä asukkaan huoneessa suojautuneena.

Koska tiedämme suurimman osan asukkaan omaisista asuvan kaukana, suosittelemme  yhteydenpitoa edelleen esimerkiksi soittamalla, viestittämällä tai postia lähettämällä. Kaikki yhteydenottokeinot on asukkaillemme ihan yhtä tärkeitä.

-----------------------------------------------------------------------------

Asukkaiden työ-, päivätoiminta, viriketuokiot ja jumppahetket

Palvelukotiemme ulkopuolinen päivätoiminta on toistaiseksi edelleen tauolla, mutta asukkaat voivat edelleen jatkaa työ-, päivätoimintaa  ja virikkeisiin osallistumista palvelukotien sisällä. Mahtava hoitohenkilökuntamme toteuttaa asukkaidemme päivien piristykseksi monenlaista tekemistä, kuten askartelua, piirtämistä, maalaamista, bingoa, karaokea, henkilökohtaisia jumppatuokioita, pelien pelaamista, retkiä ja ulkoilua. 

-----------------------------------------------------------------------------

Hoitohenkilökuntamme on tärkein voimavaramme

Hoitohenkilökuntamme tarkkailee omaa terveyttään, eikä meillä tulla töihin kipeänä. 

Molemmissa palvelukodeissamme noudatetaan myös oikeaoppista käsihygieniaa. Tämän lisäksi  olemme tiukentaneet hygieniatoimia Satasairaalan infektioyksikön hygieniahoitajilta saaduin ohjeistuksien mukaisesti. Hoitohenkilökunnalla on myös käytössä suunenäsuojaimet aina työvuorojen ajan.

----------------------------------------------------------------------------

Muistathan, että voit aina olla myös yhteydessä toiminnanjohtajaan, jos haluat keskustella vierailukiellosta tai muista asioista. Keskustelemme mielellämme teidän kanssanne.