Yhdessä koronaa vastaan

Teemme kaikkemme pitääksemme läheisenne turvassa ja hyvävointisena.

Vierailukielto ja asukkaisiimme yhteyden pitäminen

Noudatamme alueellisesti sairaanhoitopiirien ja/tai kuntatilaajiemme antamia ohjeita vierailuihin liittyen. Meillä on tällä hetkellä vierailukielto, joka koskee palvelukotiemme sisätiloissa vierailuja. Asukasta voi kuitenkin tulla tapaamaan ulkosalle, turvarajoja ja -ohjeistuksia noudattaen. Jos siis haluat tulla käymään vierailulla, tapaamassa läheistäsi, soitathan ja ilmoitathan tulostasi hoitohenkilökunnallemme etukäteen. On hyvin tärkeää, että vierailulle tullaan vain oireettomana. Jos sinulla on pienimpiäkin yskä- tai muita koronaan viittaavia oireita, vierailu ei ole mahdollista.

Kuntouttajat sekä henkilökohtaiset avustajat / tukihenkilöt saavat käydä asukkaan huoneessa suojautuneena, mutta heidänkin kohdalla suositellaan tapaamisia mieluiten ulkona. 

Koska tiedämme suurimman osan asukkaan omaisista asuvan kaukana, suosittelemme ulkosalla vierailujen ohella / vaihtoehtona yhteydenpitoa edelleen esimerkiksi soittamalla, viestittämällä tai postia lähettämällä. Kaikki yhteydenottokeinot on asukkaillemme ihan yhtä tärkeitä.

-----------------------------------------------------------------------------

Asukkaiden työ-, päivätoiminta, viriketuokiot ja jumppahetket

Palvelukotien ulkopuolinen päivätoiminta on toistaiseksi edelleen tauolla, mutta asukkaat voivat edelleen jatkaa työ-, päivätoimintaa  ja virikkeisiin osallistumista palvelukotien sisällä. Mahtava hoitohenkilökuntamme toteuttaa asukkaidemme päivien piristykseksi monenlaista tekemistä, kuten askartelua, piirtämistä, maalaamista, bingoa, karaokea, henkilökohtaisia jumppatuokioita, pelien pelaamista ja ulkoilua. 

-----------------------------------------------------------------------------

Hoitohenkilökuntamme on tärkein voimavaramme

Hoitohenkilökuntamme tarkkailee omaa terveyttään, eikä meillä tulla töihin kipeänä. 

Molemmissa palvelukodeissamme noudatetaan myös oikeaoppista käsihygieniaa. Tämän lisäksi  olemme tiukentaneet hygieniatoimia Satasairaalan infektioyksikön hygieniahoitajilta saaduin ohjeistuksien mukaisesti. Hoitohenkilökunnalla on myös käytössä visiirit ja / tai suunenäsuojaimet toimiessa lähikontaktissa asukkaidemme kanssa.

----------------------------------------------------------------------------

Muistathan, että voit aina olla myös yhteydessä toiminnanjohtajaan, jos haluat keskustella vierailukiellosta tai muista asioista. Keskustelemme mielellämme teidän kanssanne.