Tehostetun tuen asuminen

17.07.2020

Tarjoamme ympärivuorokautista, ohjattua, autettua ja kodinomaista asumispalvelua vammaisille. 


Takaamme asukkaillemme hyvän, kodinomaisen ja turvallisen elinympäristön. Asuminen asumisyksiköissämme voi olla joko vakinaista tai tilapäistä. Koulutettu hoitohenkilökuntamme huolehtii asukkaistamme 24 tuntia vuorokaudessa. 


Huolehdimme asukkaidemme...

  • päivittäisistä toimista, selviämisestä ohjatusti ja autettuna.
  • päivittäisestä henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisesta.
  • kodinhoidon taidoista, kuten ruuanlaitosta, pyykkihuollosta ja oman huoneen siivoamisesta ohjatusti.
  • terveydestä, kuten ruokavaliosta ja ulkoilusta. Meillä ulkoillaan jokapäivä. Myös vapaa-ajan harrastusten tukeminen, kuten lukemisen, elokuvien, kalastamisen ja omien ystävien sekä omaisten tapaaminen on tärkeä osa työtehtäväämme.
  • terveyspalveluista, kuten terveyskeskuslääkäri-, terveydenhoitaja- ja laboratoriapalveluiden järjestymisestä. Tarvittaessa ostamme erityispalvelut yksityisen puolen erikoislääkäreiltä. Kerran vuodessa alaan erikoistunut lääkäri käy asumisyksiköissämme tekemässä terveystarkastukset asukkaillemme.
  • fysioterapian järjestämisestä joko terveyskeskuksen kuntoutuksena tai yksityisen puolen fysioterapiapalveluina.
  • lääkehuollosta. Lääkehuollosta vastaa siihen valittu sairaanhoitaja.


Meillä on mahdollista asua yhden tai kahden hengen huoneissa. Oman huoneensa jokainen asukas saa kalustaa haluamallansa tavalla. Tarvittaessa järjestämme käyttöön kalusteet myös yrityksemme puolesta. 

ETELÄRINNE

Etelärinne remontoitiin asumisyksikkökäyttöön vuonna 1994. Aiemmin samassa talossa toimi Pomarkun kunnanlääkärin vastaanotto. 

Etelärinteen tilat on erittäin kodinomaiset, turvalliset ja koko rakennus huokuu historian havinan ohella lämpöä. Asukaspaikkoja on 10.

Asuintilat on kahdessa ylimmässä kerroksessa. Etelärinteen kellarikerroksessa on puolestaan ruoka- ja pyykkihuoltotiloja, saunatilat sekä virike-, päivä- ja työtoiminnan askartelutilat. 

Keskikerroksen yleiset tilat on viihtyisät, avarat ja helppokulkuiset. Käytössämme on inva-wc / suihkutilat.

Etelärinteen piha-alue on iso ja viihtyisä. Nurmialueiden ympäröimässä pihapiirissä on asfaltoidut kulkuväylät, joka takaa helpon liikkumisen pyörätuolia tai muita kulkemisen apuvälineitä käyttävälle.

Etelärinne sijaitsee aivan Pomarkun keskustan välittömässä läheisyydessä. Näin ollen esimerkiksi kaupassa asiointi ja kirjastossa käynti sujuu vaivattomasti.

TIILITUPA

Tiilitupa aloitti asumisyksikkökäytössä vuonna 2004.

Tiilituvan tumman ja lämpimän kuoren sisältä aukeaa turvalliset, kodinomaiset ja viihtyisät tilat. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. 

Asuintilat on kahdessa kerroksessa. Yläkerrasta löytyy asukkaiden henkilökohtaiset huoneet ja peseytymistilat. Alakerrasta puolestaan löytyy asukashuoneiden lisäksi niin yleiset, peseytymis- kuin pyykkihuoltotilatkin. Käytössämme on useita inva-wc / suihku/saunatiloja.

Tiilituvan piha-alue on iso ja viihtyisä. Nurmialueiden ympäröimässä pihapiirissä on asfaltoidut kulkuväylät, joka takaa helpon liikkumisen pyörätuolia tai muita kulkemisen apuvälineitä käyttävälle.

Tiilitupa sijaitsee myös aivan Pomarkun keskustan välittömässä läheisyydessä. Näin ollen esimerkiksi pesäpallo-otteluissa käynti ja ulkoilu kauniissa kylämiljöössä sujuu vaivattomasti.

Molempien asumisyksiköidemme ruoka valmistuu ammattitaidolla Tiilituvan suurtalouskeittiössä.